У селі Олександрівка Маріїнського району Донецькій області в черговий раз помолилися за очільника Церкви країни агресора – Кирила Гундяєва, який не засуджує російську окупацію Криму та Східних районів України.

За московського очільника Російської Церкви моляться як за “Гаспадіна нашего” попри те, що село 2014 року було звільнено від окупаційних російських військ.

Про це повідомляє офіційний сайт РПЦвУ (УПЦ МП) і публікує відповідне відео служби де чутно, як місцевий архієрей згадує “Гаспадіна і отца нашего Кіріла”, передає Духовний фронт України.

Варто зазначити, що Олександрівка розташована на лінії російсько-української війни (25 км до Донецька). Як зазначають в єпархії РПЦвУ, навіть у дні боїв тут завжди лунала молитва. Зрозуміло, що молитва лунала за Московського Патріарха. Варто зазначити, що в донецькій єпархії РПЦвУ російсько-українську війну вважають братовбивчою.

Із цього видно, що РПЦвУ допомагає російському агресору промивати мізки місцевому українському населенню. Ця церква розказує про “братні народи росіян і українців і про братовбивчу війну”. 2018 року священники “УПЦ МП” навіть зазивали до лав “ДНР”.

Нагадаємо, що 21 вересня РПЦвУ хоче провести у Святогірській лаврі форум “Люди миру” за участі проросійських активістів. Серед озвучених учасників форуму вже помічена низка осіб із антиукраїнськими поглядами на сучасні події в нашій державі.

Comments are closed.