У понеділок, 14 вересня, на 46-му році життя, після важкої хвороби, відійшов у вічність благочинний Томашпільського району, намісник Свято-Феодорівського чоловічого монастиря ПЦУ архімандрит Серафим Котляров.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ з посиланням на Вінницько-Тульчинську єпархію.

Похорон відбувся зранку у середу, 16 вересня, у Свято-Феодорівському чоловічому монастирі, розташованому в смт Вапнярка Томашпільського району Вінницької області.

Архімандрит Серафим (в миру Котляров Володимир Олександрович) народився 19 листопада 1974 року в місті Іркутськ (Росія). Навчався в Киргизькому Державному університеті м. Бешкек та у Білоруському Державному університеті м. Мінськ. Працював вчителем у загальноосвітній школі.

Від 1999 року співав у церковному хорі. Та за покликом Божим 2005 року прийняв чернечий постриг з іменем Серафим і був рукоположений в сан ієродиякона в Глинській Пустині. З часом приєднався до помісної Української Православної Церкви, де ніс свій чернечий послух. Останні роки був намісником Свято-Феодорівського чоловічого монастиря смт Вапнярка, який був збудований саме трудами нині спочилого отця Серафима.

Архімандрит Серафим ніс також послух настоятеля парафій св. Онуфрія Великого с. Високе та Почаївської ікони Божої Матері с. Вербова, обіймав посаду благочинного Томашпільського району.

Архієпископ Михаїл, клір та віряни Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ висловлюють щирі співчуття матері, рідним та близьким, осиротілій пастві, а також всім, хто любив і шанував покійного. Нехай Всемилостивий Господь прийме отця Серафима в оселі праведників і упокоїть його душу у Царстві Небесному.

Comments are closed.