Російський військовий суд в Ростові-на-Дону виніс вирок сімом кримським татарам. Їх звинуватили у причетності до ісламської партії “Хізб ут-Тахрір”, яка заборонена на території РФ та в окупованому Криму.

Про це повідомляє видання “Грати”, зазначає Громадське.

Судді Південного окружного військового суду визнали невинним лише Ернеса Аметова, його відпустили, а іншим фігурантам призначили терміни ув’язнення в колонії суворого режиму. Кримські татари отримали від 13 до 19 років позбавлення волі з обмеженнями, які вступлять в силу після відбуття терміну покарання.

Це заборона виїжджати за межі Криму, відвідувати різноманітні заходи, а також зобов’язання регулярно відвідувати поліцейський відділок для реєстрації.

Українське МЗС рішуче засудило таке рішення суду.

⚡️ Южный окружной военный суд в российском Ростове-на-Дону вынес приговор по делу восьми крымских татар из Бахчисарая,…

Опубліковано Ґрати Середа, 16 вересня 2020 р.

 

“Жахливі терміни ув’язнення за відверто сфабрикованими обвинуваченнями у терористичній діяльності є яскравим свідченням того, як держава-окупант активно використовує своє антитерористичне законодавство для маскування системних політичних репресій та релігійної дискримінації, спрямованих проти представників кримськотатарського народу з метою залякування та придушення будь-яких нелояльних громадянських рухів та ініціатив на тимчасово окупованому півострові Крим”, – йдеться в повідомленні відомства.

У МЗС закликали міжнародне співтовариство відреагувати на таке ганебне рішення держави-окупанта.

Нагадаємо, майже усі фігуранти другої бахчисарайської “Справи Хізб ут-Тахрір” є журналістами та правозахисниками. Їхні імена: Сервер Мустафаєв, Едем Смаїлов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Сервер Зекір’яєв, Мемет Бєлялов, Тимур Ібрагімов та Ернес Аметов. Усі вони — кримські татари, активісти, звинувачені ФСБ у причетності до тероризму.

Comments are closed.