Митрополит Російської Православної Церкви в Україні (УПЦ МП) Марк Петровцій освятив фундамент для майбутньої  церкви в присілку Ясіня/Кевелів. На заході нібито були присутні 200 осіб.

Як повідомили на сайті Закарпатської єпархії ПЦУ, про це гордо пишуть проросійські джерела і додають фотографії, на яких чітко видно кількість парафіян, які насправді відвідали службу – і їх там трохи більше двох десятків.

“Російська Православна Церква в Україні на теренах Закарпаття, в особі митрополита Петровція та його оточення, не сприймають добровільне рішення вірян, які виявляють бажання приєднатися до канонічної Української Православної Церкви (ПЦУ). Одноголосний перехід вірян до Української Православної Церкви (ПЦУ) для них це захват храмів. А чи не досить мозолити необізнаним людям очі, та вводити їх в оману?” – запитують у Закарпатській єпархії ПЦУ.

Священнослужителі нагадують, що 2019 року парафії РПЦвУ перейшли під омофор єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія Рудніка у більшій кількості. І в цих храмах здійснюються постійні богослужіння.

“Незважаючи на приїзд ієрарха і численну “групи підтримки” Російської Православної Церкви в Україні, з боку Української Православної Церкви (ПЦУ) в Ясінях в  храмі збираються в кілька разів більше людей”, – зауважили в єпархії ПЦУ.

“Куди діваються “більшість вірян  Російської Православної Церкви в Україні”, коли доходить до відвідування їхніх богослужінь, залишається незрозумілим”, – додали священнослужителі.

Comments are closed.