Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній привітав рятувальників із професійним святом, назвавши їх людьми з великим і мужнім серцем.

Про це йдеться на сторінці митрополита в  Facebook.

“Сьогодні слова подяки і наші молитви линуть за людей з великим і мужнім серцем – за тих, хто покликаний рятувати інших, допомагати, попереджувати біду, щораз ризикуючи навіть власним життям чи здоров’ям”, – зазначає Епіфаній.

Він нагадує, що 17 вересня професійне свято відзначають українські рятувальники – ті, хто не байдужий до чужого горя, хто готовий до самопожертви заради інших, хто не боїться перебувати в епіцентрі природних лих чи техногенних катастроф, аварій, ті, хто в надзвичайних ситуаціях виявляють ясність розуму, твердість духу і любов до ближніх.

“Ви чините по-християнськи. Спасибі вам за добрі серця й вірність обов’язку, за готовність до боротьби з різноманітними небезпеками й порятунок життя. Ви ніби ангели-охоронці, які стоять на сторожі нашої безпеки – і дай вам Бог міцного здоров’я, сил та успіхів у вашій нелегкій, сповненій тривог роботі.

Примітно, що саме в цей день Православна Церква вшановує ікону Божої Матері, звану “Неопалима купина”, перед якою моляться, щоби Мати Сина Божого зберегла від пожеж і стихійних лих. Тож нехай Пресвята Богородиця Своїми святими молитвами допомагає у вашій роботі й оберігає всіх!” – наголошує митрополит.

Comments are closed.