Секретар РНБО Олексій Данілов зазначає, що напередодні місцевих виборів спостерігається активізація окремих релігійних структур як інструментів антиукраїнської діяльності.

Пр оце повідомляє Українська правда з посиланням на пресслужбу РНБО.

Окреслюючи ризики та загрози, пов’язані з процесом підготовки та проведення виборів до місцевих рад, які мають відбутися 25 жовтня 2020 року Данілов вказав, що одним із дієвих інструментів російської гібридної війни проти України є використання релігійних структур у форматі проведення різноманітних “конференцій”, “круглих столів”, “міжнародних форумів”, “хресних ходів” тощо.

Мета таких заходів – просування ідей так званого “руського миру”, виправдання російської агресії проти України, просування антиукраїнських тез російської пропаганди”.

За словами секретаря РНБО, подібна багаторічна діяльність спецслужб Російської Федерації в попередні роки стала одним з основних чинників, які зробили можливими тимчасову окупацію Кримського півострову та частини території Донецької і Луганської областей.

“Організаторам різноманітних “мирних форумів” хотілося би нагадати про кримінальну відповідальність за антидержавну діяльність і зазначити, що апарат РНБО України уважно відслідковує ситуацію в державі напередодні виборів, а правоохоронні органи України відреагують на будь-які спроби розхитування внутрішньополітичної ситуації”, – застеріг Данілов.

Що відомо про форум “Люди миру”

Comments are closed.