Олександрійський Патріарх Феодор II заявив, що народ України має право на власну помісну Церкву і ще раз висловив підтримку рішенню Вселенського Патріарха щодо автокефалії для України.

Про це він зазначив під час свого візиту до Республіки Кіпр, відповідаючи на питання журналістів про припинення РПЦ поминання під час Божественної літургії Вселенського Патріарха.  Він назвав реакцію Московського Патріархату неправильною, повідомляє Orthodox Times.

“Не слід забувати, що Вселенський Патріарх надав статус автокефалії Православній Церкві України, а також Церкві Греції та Олександрійському Патріархатові, і за це треба віддати йому належне”, – зазначив Феодор.

Він нагадав, що з листопада минулого року він згадує під час Божественної літургії митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

“Я вірю, що з плином часу всі Церкви зрозуміють, що найважливішими речі – це є єдність між нами та служінням людям”, – підсумував Олександрійський Патріарх.

Як ми повідомляли, президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс зустрівся 17 вересня у президентському палаці з Патріархом Олександрійським і всієї Африки Феодором II, який прибув на Кіпр.

Візит Олександрійського Патріарха на Кіпр викликає певну стурбованість у Москві, оскільки РПЦ МП розірвала спілкування з Олександрійським Патріархатом у зв’язку з визнанням ним автокефалії Православної Церкви України, а Кіпрська архієпископія проявляє деякі коливання у питанні про таке визнання.

Comments are closed.