Керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній (Паканич) прокоментував заяву секретаря Ради нацбезпеки та оборони щодо так званого форуму «Люди миру», у якій Олексій Данілов назвав релігійні структури – дієвим інструментом російської гібридної війни.

Митрополит Паканич порівняв себе із Ісусом Христом, який уздоровив сухорукого (паралізованого) а всіх інших, хто критикує «миротворчі ініціативи РПЦвУ», – із фарисеями.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, описавши страхіття війни, але опустивши при цьому ім’я головних винуватців цих злочинів: Путіна, Гіркіна, Захарченка, Пасічника та інших…

«Невже смерті, каліцтва, руйнування і горе простих людей, наших братів і сестер, не пом’якшують серця сучасних «книжників» і «фарисеїв»? Яку ще чашу страждань повинні випити всі ми, щоб нарешті з усіх боків залунали реальні розмови про мир, а не формулювання, що виправдовують його відторгнення? Скільки ще можна заглушати залпами справжніх та інформаційних гармат прагнення більшості простих людей, які і є справжнім і єдиним джерелом влади в нашій країні?».

Раніше Антоній попереджав, що Україна може зникнути, тепер він знову повторив ці погрози і попередив, що якщо відштовхувати проросійський проєкт «Люди миру», то не буде кого примиряти. Так званий «Форум миру», який організовується у Святогірській лаврі, що переховувала бойовиків,  він порівняв із «рятівним кругом».

«З боку відповідні маніпуляції виглядають як завзяте відштовхування потопаючого від рятувального круга, – порівняв він. – Адже останній “не тієї марки, не тієї форми, не тим кинутий і т. д.”. А потопаючий не може вічно триматися на воді. І в якийсь момент всі ці аргументи стануть просто неактуальними, оскільки рятувати буде вже пізно…».

Comments are closed.