Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній 20 вересня розпочав архіпастирський візит до Хмельницької єпархії.

В обласному центрі  він у співслужінні митрополита Хмельницького і Кам‘янець-Подільського Антонія та місцевого духовенства звершив освячення скульптурних композицій Божої Матері та святого апостола Андрія Первозванного – просвітителя Руси-України на території храмового комплексу на честь всіх святих землі української, повідомляє пресслужба Київської митрополії ПЦУ.

“Святий апостол Андрій Первозванний є основоположником нашої Церкви. Отже ми можемо говорити про майже двохтисячолітню історію, на відміну від наших сусідів, які бажають привласнити її, переписати і змінити.

Незабаром 30-літній ювілей відновлення нашої державної незалежності, без якої ми не мали б незалежності церковної. Господь сподобив нас цього великого дару – ми входимо в число інших помісних Православних Церков, нас визнають і ми продовжуємо йти шляхом визнання», – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

“Бог робить усе, щоб ми йшли шляхом правди і спасіння. Якщо з нами Господь, то ми здолаємо усі випробування, які випали на долю нашого народу. Наші новітні герої віддають свої життя заради кожного з нас, щоби ми могли вільно будувати храми і вільно прославляти Бога українською мовою. Тому ми неодмінно переможемо агресора, який намагається поневолити нас фізично і духовно, адже добре розуміє, яку роль відіграє Українська Церква у становленні держави. Ми і надалі будемо боротися, в першу чергу духовно, і переконаний, що ще багато громад виключно у мирний спосіб приєднаються до Православної Церкви України, а ті, хто хоче сіяти ворожнечу – зазнають поразки”, – додав Епіфаній.

Також Предстоятель закликав усіх дотримуватися необхідних норм, які покликані вберегти від згубної пошесті – небезпечної коронавірусної хвороби.

Висловлюючи подяку тим, хто сприяє розбудові Православної Церкви України, митрополит відзначив меценатів та благодійників церковними нагородами.

Окрім того, іменного хреста Предстоятеля були удостоєні настоятель парафії на честь всіх святих землі української протоієрей Володимир Марущак та головний капелан Хмельницької єпархії протоієрей Дмитро Махота.

Comments are closed.