У другий день архіпастирського візиту до Хмельницької єпархії, 21 вересня, Предстоятель Православної Церкви України звершив освячення престолу і храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці у селі Щаснівка Волочиського району Хмельницької області та першу Божественну літургію у ньому, повідомляє пресслужба Київської Митрополії ПЦУ.

Митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Дунаєвецький Марк, єпископ Шепетівський Адріан, настоятель храму протоієрей Роман Сокальський та запрошене духовенство.

Під час відправи Митрополит Епіфаній відзначив настоятеля храму черговою священничою нагородою – хрестом з прикрасами і вручив йому іменний хрест Предстоятеля.

Після прочитання Євангелія він виголосив проповідь на тему сьогоднішнього дванадесятого свята – Різдва Пресвятої Богородиці.

Згодом за богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Наприкінці святкової відправи Блаженнійший владика відзначив церковними нагородами фундаторів й благодійників храму, зокрема родину Аліни і Олексія Ковалів, а також звершив освячення скульптурної композиції Пресвятої Богородиці.

Comments are closed.