На Одещині неподалік державного кордону прикордонники затримали 11 паломників-хасидів, які поверталися з Умані зі святкування єврейського Нового року — Рош га-Шана. Вони намагалися перетнути кордон, оминаючи контрольно-пропускні пункти, інформує Держприкордонслужба, повідомляє Бабель.

Хасиди ховали свої паспорти від прикордонників, щоб уникнути відповідальності за порушення умов перетину кордону. У відомстві зазначають, що паломники – десять громадян Ізраїлю та один Франції — порушили правила перебування в Україні.

Вони пояснювали, що хотіли потрапити на старовинне кладовище, а документи нібито залишили у готелі Умані, де проживають.

Прикордонники скерували матеріали про правопорушення до суду. Паломникам можуть заборонити в’їзд на територію України на п’ять років та примусово повернуть до їхніх країн.

Нагадаємо, 14 вересня на білорусько-українському кордоні почали збиратися хасиди. Вони намагались потрапити до України на святкуванняРош га-Шана, хоча країна закрила свої кордони для іноземців із 29 серпня до 28 вересня.

16 вересня Україна закрила пункт пропуску “Нові Яриловичі”, а вже 18 вересня паломники повернулися назад до Білорусі.

Comments are closed.