У Чернівецькій області правоохоронці завершили досудове розслідування підпалу церкви РПЦвУ в селі Лукавці, який стався у квітні цього року. Судово-психіатрична експертиза встановила, що підпалювач неосудний і не може відповідати за скоєння кримінального правопорушення.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, загорання храму в селі Лукавці сталося 15 квітня цього року. Вогонь повністю знищив дерев’яну культову споруду. За висновком експерта, церква загорілася внаслідок підпалу, повідомляє Молодий буковинець.

Під час досудового розслідування співробітники Вижницького відділення поліції швидко встановили особу зловмисника – 17-річного місцевого жителя. Дії хлопця кваліфікуються за ознаками статті 178 (Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) та частини 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

За результатами судово-психіатричної експертизи встановлено, що на момент скоєння підпалу порушник був неосудним і не може відповідати за скоєння кримінального правопорушення.

Відомо, що церква Параскеви в Лукавцях була побудована 1898 року. Будівля стара та мала дерев’яні перекриття, тож полум’я дуже швидко поширилося. Пожежники не допустили поширення вогню на трапезну та дзвіницю, які розташовані на території храму. Однак саму будівлю церкви врятувати не вдалося.

Comments are closed.