На території Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету “Одеська юридична академія” РПЦвУ (УПЦ МП) почала зводити храм на честь московського святого Сергія Радонежського.

Прикметно, що серед усіх українських святих РПЦвУ освячує храм на честь московського Сергія, який немає жодного відношення ні до університету, ні до Києва, повідомляє Духовний фронт України з посиланням на Подробности.

Будівництво нового храму у столиці розпочали 21 вересня. Церемонію освячення провів очільник РПЦвУ Онуфрій Березовський.

На дійстві були присутні депутати ОПЗЖ Сергій Ківалов та Юрій Бойко, який назвав початок будівництва церкви на честь російського святого світлою і доброю подією.

“Це світла, добра подія – закладка храму, причому на території університету, де дуже багато молодих людей, які будуть долучатися до духовності – це завжди добре… я дуже радий, що можу бути присутнім сьогодні на цій події”, – сказав депутат “Опозиційної платформи за життя” Юрій Бойко.

Прикметно, що представники РПЦвУ не освячують в Україні і зокрема в столиці храми на честь українських святих. Для них рідніше все московське і навіть святі московські для них є ближчими. Саме тому із сотні українських подвижників вони обрали російського Сергія що жив у Радонежі, під Московією.

Нагадаємо, що Ківалов є президентом Національного університету “Одеська юридична академія” і членом фракції “Опозиційного блоку” (колишньої Партії регіонів Януковича).

“Опозиційна платформа за життя”, співголовою якої є Бойко, також складається переважно з колишніх регіоналів та інших політиків, яких прийнято вважати проросійськими.

Comments are closed.