Окупаційні адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей систематично реалізують та фінансують заходи з посилення мілітаризації дітей, а також провадять політику, спрямовану на викорінення будь-яких форм віросповідання, окрім православного, що підпорядковується Московському Патріархату.

Про це заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час онлайн-презентації Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні нової доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні за період від 16 лютого до 31 липня 2020 року, передає Укрінформ.

Зокрема, окрім мілітаризації дітей у так званому десантно-патріотичному клубі “Барс”, представники окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО заборонили школярам носити релігійний одяг та релігійні атрибути.

“Таким чином, здійснюються заходи, спрямовані на викорінення інших форм віросповідання, крім православного, звичайно ж, Московського Патріархату, що є порушенням права на вільне віросповідання. У місцях позбавлення волі на територіях тимчасово окупованої Луганської області забороняється віросповідання інших релігій та деномінацій, зокрема ісламу та Свідків Єгови, так само як і в Автономній Республіці Крим”, – зазначила Денісова.

Comments are closed.