Священники РПЦвУ окропили свяченою водою Фестивальну площу в Запоріжжі, де напередодні відбувся ЛГБТ-марш, повідомляє Забор.

“Спаплюжений місце в Запоріжжі окроплено святою водою”, – заявив завідувач канцелярії Запорізької єпархії РПЦвУ Геннадій Єлін, який і провів акцію “очищення” площі.

Марш на підтримку  ЛГБТ на площі він називав “нагірною проповіддю гріха блуду і содомії”, яка, на його думку, була неоднозначно сприйнята жителями Запорізького краю.

“Як то кажуть, потрібно засуджувати гріх, а не грішника. Тому після завершення  “заходів”, присвячених пропаганді нездорового способу життя, ми зробили на місці минулих подій молебень і для закріплення результату окропили місце святою водою”, – заявив Єлін.

У окроплення взяли участь кілька священнослужителів, при цьому в соцмережах цю “акцію” користувачі сприйняли з гумором і навіть з глумом.

ЛГБТ-марш, який провели в неділю, 20 вересня, викликав резонанс в соцмережі і пройшов під посиленою охороною правоохоронців. Проте, на учасників маршу намагалися напасти і були затримані троє осіб.

Comments are closed.