Хасидам, яких раніше затримали за намір незаконно потрапити до Умані для святкування Рош га-Шана, на п’ять років заборонили в’їзд до України. А українцям, які допомагали їм у цьому, загрожує в’язниця.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Зазначається, що хасиди незаконно перетнули кордон з Угорщиною. Майже всі вони їхали без документів. Паспорти були лише у двох осіб — громадян США та Ізраїлю.

Сімох іноземців від українсько-угорського кордону перевозили на Mersedes двоє українців. Нині вони є фігурантами кримінального провадження і їм загрожує позбавлення волі до дев’яти років. Йдеться про ст. 332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

“Водночас іноземці, попри неодноразові заклики Держприкордонслужби не порушувати українське законодавство, наважились в обхід чинних пунктів пропуску потрапити на територію України для святкування Рош га-Шана. Їхню незаконну подорож викрили вчасно”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 вересня в Одеській області неподалік державного кордону виявили ще один мікроавтобус, у якому перебували 11 хасидів-нелегалів. Своє перебування у хасиди намагалися пояснити тим, що планували потрапити на старовинне кладовище. Однак виявилося, що іноземці їдуть з Умані після завершення святкування Рош га-Шана, а після огляду речей знайшлися і паспорти – одного громадянина Франції та десятьох громадян Ізраїлю.

Comments are closed.