Священника РПЦвУ, заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ Миколая Данилевича, який брав активну участь у проросійському форумі “Люди миру”, обурили американські конвертоплани. Він прокоментував їх політ над Києвом і назвав це втратою “залишків незалежності”.

Про це написала релігієзнавець Тетяна Деркач, виклавши скріншот із дописом Данилевича.

“Сьогодні над Києвом літали американські воєнні літаки… Мені здається ми втрачаємо залишки незалежності й суверенітету, а сильні країни світу цього сприймають нас, як колонію, як аборигенів”, – написав Данилевич.

Його також обурило і те, що посольство США запропонувало українцям махати рукою до конвертопланів: “А посольство Америки … запропонувало українцям, ще й помахати їм рукою”.

“Ті, хто був готовий зустрічати з квітами російські танки, обурюються пропозицією помахати рукою американським конвертопланам”, – зауважила на це Деркач.

Після кількох годин Данилевич видалив допис, адже у мережі вже почали висміювати його публікацію. Коментатори почали іронічно запитувати, а чи не обурює Данилевича російська присутність в Криму, передає Духовний фронт України.

“Все логічно. Було б дивно, якби вони, чекаючи російських танків, махали б ручкою натівським гвинтокрилам…”, – написала Дарія Морозова.

“Ми люди миру і повинні любити всіх, і російських солдатів на Донбасі. І американських льотчиків над небом Києва. Яка різниця. Мир вище розділень. Це все політики нас плутають”, – іронічно сказав Слава Барловський, перефразовуючи слова Онурфія про примирення.

Нагадаємо, митрополит РПЦвУ Антоній Паканич виступив проти “пропаганди війни”.

Comments are closed.