Ситуація з натовпом хасидів на українському кордоні – це провокація з боку Білорусі.

Таку думку висловив в інтерв’ю Релігійній правді головний рабин України Яков Дов Блайх, вказавши на те, що рішення про закриття кордонів від 28 серпня до 28 вересня було ухвалене не лише в інтересах України, але й Ізраїлю.

“У тому, що сталося в Білорусі (коли їм хтось сказав, їдьте через Білорусь вас пустять), винна не Україна. І те, що [білоруські] митники їх пустили в нейтральну зону, знаючи, що Україна їх не пускає – ненормально. Ймовірно, думали, що створять тиск на Україну”, – зауважив Яков Дов Блайх.

Він додав, що ця ситуація була використана російськими і білоруськими пропагандистами.

“З’явилася маса телевізійних передач на російському телебаченні: Україна не пускає хасидів. Звичайно, тут важко засуджувати владу”, – вважає головний рабин України.

Що стосується співу хасидами в національних костюмах, Яков Дов Блайх каже, що не зрозумів цього.

“Швидше за все, вони хотіли висловити свою доброзичливість до України, вони ж кричали: “Слава Україні”. Не знаю, хто це організував, але знаю, як це використовувала Росія. Це дивно, смішно, цікаво”, – сказав головний рабин України.

Читайте повний текст інтерв’ю з головним рабином України Яковом Дов Блайхом: “Зеленський мені дуже подобається. Як актор”

Comments are closed.