Головний рабин України Яков Дов Блайх вважає, що Зеленського обрали на хвилі піднесення, бо бачили в ньому, як у Ющенкові, мало не месію.

“Він мені дуже подобається. Дуже подобається. Як актор. Я не пропустив жодної серії його серіалу і дивився всі його концерти. Але Україна – дуже складна країна. І як рабин, і як духовний лідер і як громадянин США (я отримав посвідку на проживання і маю повне право, крім голосування), я віддаю звіт, що він прийшов у складний час, на великій ура-хвилі, коли в ньому, як у Ющенку, бачили мало не месію”, – сказав Яков Дов Блайх в інтерв’ю Релігійній правді.

За його словами, у такій ситуації найбільший виклик – це команда.

“Те, чого мене вчили, як рабина, який працює з сотнями людей: команду треба будувати і з людьми треба вміти працювати. Коли люди весь час змінюються – це погано. Стабільність – головне, що повинен забезпечити лідер. Мені здається, що йому складно підібрати команду”, – наголосив головний рабин.

Він також розповів, що йому сподобалося, як поводився президент Порошенко після перемоги опонента.

“Мені дуже сподобалося, що президент Порошенко, йдучи, подзвонив і привітав Зеленського. Це по-дорослому. Так прийнято в демократичних країнах. Але я вважаю, що у вас пропустили транзит влади, що попередній команді треба було попрацювати з новою. Мені і зараз здається, що транзит полегшив би ситуацію”, – зазначив Яков Дов Блайх.

Читайте повний текст інтерв’ю з головним рабином України Яковом Дов Блайхом: “Зеленський мені дуже подобається. Як актор”

Comments are closed.