Священик ПЦУ Олександр Дедюхін, який зібрався балотуватися у депутати Полтави, висловився щодо нинішньої влади.

“Основу Цартва Небесного складає краса. Основу влади Зеленского складає популізм. Популізм – це зброя диявола. На популістських лозунгах, на брехні прийшли до влади і це неправильно”, – сказав священник у відвертому інтерв’ю ведучому “DetectorUA. Інтерв’юер” Сакену Аймурзаєву.

Водночас, на його думку, гасло передвиборчої кампанії Петра Порошенка “Армія. Мова. Віра” не є популізмом.

“Це фундамент, на якому має будуватися нормальна держава. Тобто ми маємо бачити Україну в перспективі Царства Божого. І ми повинні її будувати. Що таке армія? Армія повинна захищати наші кордони. У нас війна і армія була збудована. Зараз вона скорочується і в мене знову претензія до зеленої влади”, – каже священник Олександр.

“Мова. Щоб потрапити до Царства Небесного ти маєш розмовляти мовою Царства Небесного”, – продовжив він.

На зауваження, що мовою Царства Небесного є мова любові, а не українська чи російська, священник зауважив: “Українська – це мова любові до України. Якщо я живу в Україні і не знаю українською мови, значить я манкурт, я незрозуміло хто, дрянь якась”.

“Віра – це знову ж основа. Без віри ми взагалі нічого не зможемо побудувати. Тому це гасло – не популізм. А популізм – це обіцянки зарплат вчителям по 4 тисячі доларів тощо”, – додав священник.

Усю розмову зі священником Олександром Дедюхіним дивіться на каналі DetectorUA.

Comments are closed.