Священник ПЦУ Олександр Дедюхін, який балотуватиметься у депутати Полтави, прогнозує, що Росія згодом відчепиться від України.

“Україна буде, а Росії не буде. Не буде як утворення”, – заявив священник у відвертому інтерв’ю ведучому “DetectorUA. Інтерв’юер” Сакену Аймурзаєву.

Отець Олександр пояснив, що Росія перестане існувати як утворення: “Тобто в тому стані, в якому вона зараз є, її не буде. І я думаю, що ми до цього дожимемо. Те, що на її уламках там будуть якісь князівства, які ворогують між собою, ми мабуть теж побачимо. Я не скажу, що це буде однозначно гарно для нас, тому що це божевільний сусід, який поруч”.

На запитання, що потрібно робити з імперською спадщиною, особливо у Полтаві, де лишилося багато її слідів і де фактично зародилася імперська ідея Росії після Полтавської битви, священник Олександр сказав: “Спадщину імперії потрібно знати, щоб її не повторювати”.

Також він зауважив, що не є палким прихильником декомунізації, коли зносять пам’ятники. На його думку, їх потрібно не нищити, а перенести до музеїв історії, де їм і місце.

“Насправді історія – це дуже боляче. Якщо ми не будемо вчити уроки історії, прийде інша імперія, навіть коли Російська розвалиться, і теж намагатиметься нас завоювати. А нам це непотрібно. Ми хочемо розвиватися, ми хочемо жити”, – наголосив священник Олександр.

Усю розмову зі священником Олександром Дедюхіним дивіться на каналі DetectorUA.

Comments are closed.