4 жовтня у храмі села Галинівка Оваднівської ОТГ (Волинська область) службу здійснив священник РПЦвУ (УПЦ МП) Олексій Шаран, який “прославився” тим, що привітав Путіна у Facebook. Мешканці села, які є прихильниками ПЦУ, обурилися таким візитом Шарана до храму.

Про це повідомляє видання Буг.

Нагадаємо, що після того, як про привітання Шараном Путіна дізналися мешканці Галинівки, 9 серпня були ініційовані збори громади, на яких проголосували за перехід до ПЦУ. Цього ж дня Володимир-Волинська єпархія РПЦвУ направила до села іншого священника Юрія.

Відтоді про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть, де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Проте 4 жовтня він раптом завітав до храму і навіть здійснив там Богослужіння. Ця “витівка” мешканцям Галинівки, які є прихильниками ПЦУ, не сподобалася.

Під храмом зібралися люди, частина із них стояли на вулиці, дотримуючись, таким чином, карантинних вимог. Приїхали і правохооронці. Проте отець Шаран вів Богослужіння в храмі дуже довго. Також у храмі бачили отця Юрія, якого “поставили” замість Шарана раніше.

22 вересня відбулися установчі збори нової парафіяльної ради. Головою нової ради обрали Ярослава Тимчишина.

Він і розповів, що після візиту колишнього настоятеля планують провести в храмі інвентаризацію, щоб передати майно і матеріальні цінності новій парафіяльній раді. Проте наразі цього зробити не можуть, адже їх не пускають до вівтаря храму.

“Намагаємось проводити інвентаризацію майна, священник (отець Олексій Шаран, – ред.) перешкоджає, відштовхував адвоката, який допомагав нам юридично правильно все провести. Також священник каже, що ці збори не є правомірними, оскільки збори повинен збирати особисто він як настоятель храму, хоча статут, який зараз діє в храмі, передбачає і скликання зборів ініціативною групою, яка зареєструвалась і має таке відповідне право”, – розповідає Тимчишин.

Журналісти спробували зв’язатися із пресслужбою Володимир-Волинської єпархії РПЦвУ, але наразі відповіді не отримали.

Офіційний коментар про візит Шарана до храму протоєрей Володимир Мацур обіцяв надати згодом. Водночас він зазначив, що Шаран тимчасово відсторонений від здійснення Богослужінь.

Comments are closed.