8 жовтня, у День пам’яті преподобного Сергія Радонезького, релігійна громада села Галинівка Оваднівського благочиння молитовно відзначила храмове свято. Але на вулиці.

Про повідомляє сайт Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Громада нещодавно за власним волевиявленням одноголосно прийняла рішення змінити юрисдикцію з УПЦ (МП) в підпорядкування Православної Церкви України.

Через ситуацію, яку спровокував священник РПЦвУ Олексій Шаран, храм опечатали. Тому святкову Божественну літургію було звершено на території Свято-Сергієвського храму.

Нагадаємо, після того, як про привітання Шараном Путіна дізналися мешканці Галинівки, 9 серпня були ініційовані збори громади, на яких проголосували за перехід до ПЦУ. У цей самий день Володимир-Волинська єпархія РПЦвУ направила служити в храм іншого священника Юрія.

З того часу про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Проте 4 жовтня він раптом завітав до храму і навіть здійснив там богослужіння. Ця «витівка» мешканцям Галинівки, які є прихильниками ПЦУ, не сподобалася.

Опісля богослужіння, храм опечатали і спеціально створена комісія планує провести інвентаризацію, тобто опис майна і матеріальних цінностей, щоб їх передати новій парафіяльній раді.

Comments are closed.