Господарський суд Кіровоградської області у своїй ухвалі від 7 жовтня визнав храм в селі Успенка за громадою ПЦУ. Також ухвалою визнається право громади ПЦУ на проведення богослужінь, релігійних обрядів та здійснення релігійної діяльності у будівлі Свято-Успенської церкви.

Про це повідомив Духовний фронт України.

Крім іншого, суд заборонив управлінню Олександрійської єпархії РПЦвУ та будь-яким іншим особам за їх дорученням чи вказівкою чи без такої чинити перешкоди в користуванні  релігійній громаді Успіння Пресвятої Богородиці Кропивницької єпархії ПЦУ с. Успенка будівлею Свято-Успенської церкви та її майном, зокрема “шляхом ненадання ПЦУ ключів від замків, дверей будівлі церкви”.

Суд ухвалив зобов’язати єпархію РПЦвУ надати доступ до будівлі храму та віддати ключі. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Нагадаємо, в Успенці віряни ПЦУ змушені молитись надворі через дії Московського патріархату. Громада ще у 2019 році проголосувала за вихід із РПЦвУ і перехід до ПЦУ, але московський священник цього не визнає і не пускає людей, які перейшли в ПЦУ, в храм.

Comments are closed.