Ідея “русского міра” як цивілізації близька до неонацизму. Це схоже на расову теорію, в якій керуються формою черепа чи кольором шкіри. Таку думку висловив релігієзнавець Ігор Козловський в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

“Незадовго до звільнення, десь за місяць, я був у карцері, на ямі. Мене підняли звідти, бо приїхали якісь люди, скоріш за все, із ФСБ. І один з них почав говорити про те, що нації взагалі не існує, існують цивілізації. І що цей регіон належить “русскому міру” як цивілізації. Оця ідея, що Донбас місце іншої цивілізації проштовхувалася і через релігійний фактор також”, – розповідає Ігор Козловський.

За його словами, ця теорія близька до неонацизму.

“Коли людину вимірюють за приналежністю до чогось, і коли вона не вписується в це прокрустове ложе, її вибраковують. Оце дійсно схоже на расову теорію, яка відштовхується від черепа або кольору шкіри. Ти не так думаєш, а якщо ти не так думаєш, ти вже ворог”, – зазначає релігієзнавець.

Повний текст інтерв’ю “Офіцери ФСБ переконували мене, що Донбас – це інша цивілізація, – Ігор Козловський” – за посиланням.

Comments are closed.