Керівник компанії БРСМ-Нафта, відомий тісними зв’язками з РПЦ, Андрій Біба в коментарі Oktava Media заявив, що фінансування його компанією партії Шарія є законним, а сам Шарій йому симпатичний.

Спонсор РПЦ Андрій Біба на освяченні православного храму в Таїланді, збудованого за його кошти.

“Не бачу ніяких підстав для звинувачення. Особисто мені як голові компанії БРСМ-Нафта симпатичний Анатолій Шарій, він чудовий блогер і веселий політик. Ми комерційна організація, фінансуємо кого хочемо. Чесність і цілеспрямованість Шарія мені завжди імпонувала”, – зазначив Андрій Біба.

Як відомо, журналісти Bihus.info оприлюднили розслідування про те, що політичний проєкт “Партія Шарія” фінансує всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта.

За інформацією журналістів, схвалює всі неофіційні фінансові витрати на діяльність проєкту Шарія Анджела Ларкіна, яка є керівником низки підприємств бренду БРСМ-Нафта. За неофіційною звітністю, лише за один місяць партія витратила на зарплати 1,3 млн гривень.  Засновником БРСМ-Нафта є підприємець Андрій Біба.

Як писала РП, Андрій Біба відомий тісними зв’язками з РПЦвУ, він є спонсором спордження храмів. За даними ЗМІ,  свої статки бізнесмен сформував завдяки корупційним махінаціям з пальним, які він втілював, будучи наближеним до оточення президента-втікача Віктора Януковича.

2017 року щодо засновника “БРСМ-Нафти” Андрія Біби було відкрито кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу.

Деякі джерела кажуть, що Біба перебрався до Італії, інші – що до Таїланду. Водночас стверджують, що він є ктитором Православної Церкви в Таїланді, яка належить до юрисдикції РПЦ.

Comments are closed.