18 жовтня очільнику РПЦ в Україні (УПЦ МП) митрополиту Онуфрію у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії прислужував перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов.

Про це повідомив у Facebook український тележурналіст, політолог та історик Андрій Ковальов, який звернув увагу на світлини, опубліковані митрополитом Антонієм Паканичем, керівником справами РПЦвУ, який також брав участь у службі.

Судячи зі світлин, Трофімов виконував функції іподиякона.

“Раніше Сергій Трофімов тільки робив заяви про своє позитивне ставлення до релігійної організації з духовним центром у країні-агресорі, але тепер стало зрозуміло, що Трофімов не просто парафіянин, а сам безпосередньо допомагає верхівці Московського Патріархату під час Богослужінь”, – наголосив Ковальов.

Світлинами також поділився речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря, нагадавши, що за своїми обов’язками ОП Трофімов, зокрема, займається взаємодією з головами облдержадміністрацій, які відповідають за реєстрацію статутів релігійних громад.

Ситуацію також прокоментувала українська релігієзнавиця та журналістка Ярослава Міщенко

“До речі, поки Зеленьский у Стамбулі, пресцентр Церкви, де співслужить один з очільників його Офісу, проводить опитування типу: що ви думатєте про візит Зеленського в Стамбул. Цікаво, а пан Т. лише представник Моспатріархату в Офісі (президента – ред.), чи все ж таки хоч трохи лобіст української влади в Моспатріархаті?” – запитує журналістка.

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян своєю чергою зауважив, що буде цікаво почитати архіви КГБ, коли впаде Кремль, зокрема, побачити “розшифровані депеші з резидентури КГБ в Україні – РПЦ – з детальним змістом сповідей першого заступника керівника офісу президента України”.

Comments are closed.