Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 жовтня звершив у столичному храмі на честь Ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» панахиду за спокій душі протоієрея Валерія Семанцо. Сьогодні виповнюється 40 днів з часу його смерті.

Предстоятелю ПЦУ співслужили єпископ Лаврентій Васильківський, священнослужителі храму та численне запрошене духовенство, повідомляє  пресслужба Київської  Митрополії ПЦУ.

Перед початком відправи митрополит звернувся до присутніх зі словом.

«Отець Валерій був у пошані, бо володів прекрасними людськими рисами. Він допомагав тим, хто мав у цьому потребу, та займався вихованням майбутнього покоління священнослужителів нашої помісної Церкви. Приснопам’ятний протоієрей Валерій наполегливо і ревно працював у відновлених духовних школах, коли вони лише розпочинали свою сповнену труднощами діяльність.  Згодом Господь сподобив його стати настоятелем цієї парафії. Поступово, крок за кроком, отець Валерій розбудовував і розвивав цей храмовий комплекс.

Він не просто жив, а горів і палав любов‘ю до Церкви і храму. Він вболівав за становлення помісної Української Церкви, стояв біля витоків цього процесу і брав у ньому безпосередню участь.

У 40-й день ми підносимо молитву за його душу, щоби Господь простив йому всі свідомі і несвідомі провини. Ми любимо його і саме любов спонукає нас до молитви. Протоієрей Валерій Семанцо став прикладом для кожного із нас ревно служачи Богові та Українській Церкві до кінця свого життя», – зокрема сказав митрополит.

Після богослужіння у храмі митрополит Епіфаній разом із духовенством відвідав могилу приснопам‘ятного протоієрея Валерія, де помолився за спокій його душі та звершив покладання квітів.

Comments are closed.