На Вінничині священники та єпархія РПЦ в Україні (УПЦ МП), які позивалися проти релігійних громад за перехід до ПЦУ, почали затягувати судовий розгляд справ.

Про це у коментарі Релігійній правді розповіла адвокат ПЦУ Сніжана Чубенко.

“Зараз позивачі самі затягують справи, пишуть заяви про відкладення розгляду справи. Можливо, вони очікують, що буде якась зміна ситуації (політичної, – ред.), або перебувають у роздумах, тому що програш справи, відмова у задоволенні позову, тягне за собою відповідні стягнення судових витрат, рахунок яких йде на десятки тисяч по кожній справі”, – зауважила адвокат.

За даними Чубенко, за програш лише однієї справи – проти громади села Велика Кісниця – управлінню Могилів-Подільської єпархії РПЦвУ довелося заплатити 35 тисяч грн, які пішли на користь громади й Управління з питань національностей та релігій Вінницкої ОДА.

“Очевидно, вони думали, що виграють легко, а тепер зрозуміли, що ні, і в результаті будуть змушені сплачувати гроші громаді, проти якої позивались. Тому сьогодні вони ці справи затягують”, – зазначила адвокат.

За її даними, нині у судах різних юрисдикцій і підсудностей перебуває близько чотирьох десятків справ, відкритих проти громад ПЦУ за позовами священників або єпархії РПЦвУ.

Comments are closed.