На Київщині диякон РПЦ в Україні (УПЦ МП) в обхід заборони митрополита Онуфрія влаштувався членом виборчої комісії у ТВК від партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка під час виборів, які відбулися 25 жовтня.

Про це Релігійній правді повідомили джерела у правоохоронних органах.

Диякон Іван

Зазначається, що на такий крок диякон Патрєв Іван Петрович зважився під керівництвом і “прикриттям” свого тестя, благочинного Кагарлицького благочиння УПЦ МП Білоцерківської єпархії, настоятеля Свято-Троїцького храму у місті Кагарлик Синюка Василя Ярославовича.

За даними співрозмовника, під час роботи Патрєва були виявлені порушення. Йому оголосили підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ст.157 ККУ, тобто перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії чи діяльності офіційного спостерігача, що карається обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк.

Перевірка триває, тож наразі достеменно невідомо, чи дійсно у роботі Патрєва були порушення, чи кримінальна справа просто стала помстою за допомогу політсилі найбільш ненависного Московській Церкві політика Петра Порошенка.

Comments are closed.