Старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді заявив, що Мунтян і Сандей Аделаджа – шарлатани, і вони не належали до церкви ХВЄ.

“Якщо в нас ви згадаєте про Мунтяна, ми прямо скажемо – шарлатан. Ми не те щоб зреклися його – він від початку не був з нами”, – зазначив єпископ.

За його словами, Сандей Аделаджа просився, щоб його прийняли в склад Церкви.

“Вони були нікому не підконтрольні, не підзвітні. Для таких, якщо на них не впливає закон Божий, то має діяти державний. І держава мала сказати: “Ану, хлопці, йдіть сюди”. А навіть якщо б його піймали, він поділиться грошима з органами влади, його покриють. Там діють великі гроші”, – зазначив Михайло Паночко.

Він розповів, як понад десять років Аделаджу викликали на зібрання протестантських лідерів, які виклали йому всі звинувачення і очікували, що він покається.

“Він впав на коліна, але я внутрішньо відчув брехню і кажу: “Слухай, ти лицемір, ану вставай”. Він це робив не щиро, а зі страху”, – зазначив єпископ.

За його словами, Церква зробила публічну заяву із засудженням Мунтяна та Аделаджі, але наслідки їхніх дій “дуже болять”.

Comments are closed.