Духовний лідер і головний муфтій мусульман України Саїд Ісмагілов заявив, що українцям більше треба боятися Росію, ніж представників «Ісламської держави».

Про це повідомляє  «5 канал».

За інформацією каналу, за останнім часом СБУ порушила більше десятка кримінальних проваджень проти осіб, пов’язаних з ІДІЛ. За попередні три місяці українські правоохоронці затримали трьох іноземців-бойовиків «Ісламської держави», які перебували в міжнародному розшуку. Серед них – один з керівників терористичного угруповання, який готував бойовиків і організовував атаки за кордоном, живучи в Києві.

Однак, вважає Саїд Ісмагілов, українцям боятися спалахів радикального ісламу не варто, тому що «в Україні немає радикальних осередків, немає таких людей, які поділяють насильство. Ми закликаємо вірних не симпатизувати радикальним ідеям, настроям, нагадуємо про те, що іслам категорично забороняє ненависть і насильство».

«Наші мусульмани зовсім інші – це корінне населення, яке вважає себе українцями. Наші мусульмани не є іммігрантами», – зазначив муфтій.

Ісмагілов впевнений, що Росія може легко організувати якісь провокації на території України, щоб скористатися напруженістю між християнами і мусульманами Європи.

«У російських засобах масової інформації Україну, відверто кажучи, демонізують. Якщо вони захочуть скористатися цією напруженістю між мусульманським і європейським суспільством, я абсолютно впевнений, що Росії буде дуже легко зробити якісь провокації, якісь зіткнення, і тому потрібно, щоб приймалися превентивні заходи з боку держави», – заявив духовний лідер мусульман України.

Comments are closed.