Митрополит Запорізький РПЦвУ Лука, який був замішаний в кримінальній справі з наркотиками, вирішив накласти анафему на Вселенського Патріарха Варфоломія та “всіх його поплічників”. Про це повідомив релігієзнавець Ілля Бей.

Лука заявляє про “розкол в світовому православ’ї” та бачить “маріонеткою цієї антихристиянської стратегії” Патріарха Варфоломія, називаючи його “єретиком і  богохульником”.

“Вважаю, що необхідно включити колишнього Константинопольського Патріарха і його поплічників у перелік осіб, яким виголошується анафема під час богослужіння в перший тиждень Великого посту – в чин Торжества Православ’я”, – цитує митрополита РПЦвУ Ілля Бей.

Коментуючи цю заяву, Ілля Бей зазначає, що “в Луки “Копростома” (псевдомитрополита із Запоріжжя) осіннє загострення (або щось особливо міцне підвезли)”.

Лука також відомий тим, що в 2008 році, займаючи Конотопську кафедру, прирік на анафему клірика іншої єпархії – настоятеля Сумського кафедрального собору.

Лука також відомий своїми українофобськими заявами.

Торік поліція затримала помічника митрополита Луки, монаха Євгена Кугатова з наркотиками. У одному з відділень пошти отримав посилку, в якій був амфетамін. Посилка на ім’я Кугатова надійшла з Черкас.

Comments are closed.