У суботу, 12 грудня, у селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області прихильники УПЦ МП та парафіяни ПЦУ не поділили церкву.

«Сьогодні Михальча знову стала на бій з «РУССКІМ МІРОМ», — пише співробітниця Чернівецької ОДА Оксана Гергелюк. — Сьогодні зранку релігійна громада Свято-Успенського храму Православної церкви України села Михальча, маючи на руках всі документи, зібралась на подвір’ї церкви для проведення молебню. Перед рідною церквою замайорів 25-метровий національний стяг. Проте, вкотре у своїй державі, зі своєю владою та правоохоронними органами — українці не можуть почуватися захищено».

За словами Гергелюк, українські правоохоронці стали на захист російської сторони, розбили церковну браму і зробили коридор для прихожан російської церкви. Потім, як зазначає Гергелюк, почали бити і відтягувати законних власників від релігійної споруди.

«Українська ідея, українська Церква і український Закон нівелюються. Москва не шкодує грошей. Російське православ’я служить імперії, яка століттями нищила українців. Яка ж коротка пам’ять у всіх тих, хто сьогодні вірою і правдою служить своєму кату», — додала Гергелюк.

У Чернівецькій єпархії ПЦУ дії поліції назвали прикрими. «Прикро за таке. Це наше обличчя. Господь Бог дарував нам державу і церкву. А воюємо один проти одного. У 90-х нам докоряли про неканонічність. Нині Православна Церква України визнана світом. Але неправда уперто не поступається. Прикро, що національна поліція не стоїть за національні інтереси. У селі Михальча поліція витіснила українську церкву з храму. Кого ми народжуємо і виховуємо? Невже рабів неіснуючої імперії», — йдеться у публікації на сторінці у Facebook.

Comments are closed.