Священники, які демонструють розкішний спосіб життя, не виявляють смирення і скромності й не подають добрий приклад вірянам. Про це у програмі “Що це було” на 24 каналі  розповів  митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

“Ми як Церква з самого початку наголошували, що не можна спокушати свою паству способом життя, який суперечить нормам кожного священнослужителя. Особливо, ченця”, – пояснив  предстоятель Православної Церкви України.

Він зауважив, що вище духовенство є ченцями. Тож вони не повинні забувати про ті обітниці, які давали під час свого постригу: бути скромними, не дбати про земне, а дбати про духовне і небесне.

“Звичайно, в сім’ї не без виключення. І деякі священнослужителі проявляють таку поведінку, яка шкодить загалом інтересам Церкви”, – наголосив митрополит Київський.

Він зазначив, що саме скромність прикрашає священнослужителя. Під час богослужіння вони одягають гарні ризи, але в інший час їхні ряси скромні, прості.

Втім додав, що кожен священнослужитель – це людина, яка піддається певним спокусам. Але предстоятель ПЦУ закликає, щоб це не було основою в їхньому житті.

“Звичайно, що все необхідне кожен повинен мати. Навіть автомобіль. Бо зараз архієрей не може виконувати обов’язки без авто, адже неможливо персуватися”, – розповів він. Але водночас зауважив, що це не повинно бути лакшері, і загалом має бути скромно.

Тому Православна Церква України буде розглядати такі випадки, і робити все, аби це не повторювалося.

Comments are closed.