УПЦ МП, яка послідовно виступає проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України, дорікнула президенту України Володимиру Зеленському, що він з ними не порадився, коли запрошував владику.

Про це заявив керуючий справами РПЦ в Україні митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Він бідкається, наскільки виправданим є питання запрошення в Україну Варфоломія, «тому що президент повинен турбуватися про внутрішній стан суспільства, про внутрішню ситуацію».

«Перед тим, як запрошувати керівника релігійної організації з іншої держави, треба було потурбуватися, як це сприйме українське суспільство, чи не призведе це до якихось рухів протистояння», — сказав Антоній.

Також він нагадав, що в останні два роки про відношення до Вселенського патріарха УПЦ МП вже неодноразово висловлювалася в офіційних заявах. «Ми однозначно говоримо про те, що патріарх Варфоломій незаконно втрутився в релігійну ситуацію в Україні, і це втручання призвело до протистояння», — говорить Антоній.

Він заявив, що УПЦ МП «проти того, щоб патріарх Варфоломій приїздив до України, оскільки розуміємо, що його приїзд буде служити не мирові в Україні, а може стати новим поштовхом до більш глобальних протистоянь».

Він ще раз дорікнув Зеленському, що він не порадився з представниками УПЦ МП, чи запрошувати Варфоломія. «Президент про це обов’язково повинен знати і подбати, щоб жодна зовнішня ситуація, приїзд, не привели до нового витка протистояння серед віруючих людей в Україні», — вважає Антоній.

Нагадаємо, 11 грудня на Софійській площі в Києві відбувся мітинг проти Вселенського патріарха Варфоломія. Журналісти DetectorUA відвідали це збіговисько з безхатьків, студентів та фріків, яке, за даними DetectorUA , замовили у Москві, а організували представники партії ОПЗЖ. Вийшло кумедно і водночас трагічно:

Comments are closed.