Намісник Свято-Троїцкого Іонинського монастиря, архієрей  РПЦвУ Іона (Черепанов) агресивно відреагував на соціальну рекламу ПЦУ. Про це повідомляє Главком.

Заклик очільника помісної Православної Церкви України митрополита Епіфанія молитися рідною мовою розпалив негативні емоції у представників Московського Патріархату в Україні. Зокрема намісник Свято-Троїцкого Іонинського монастиря, архієрей РПЦвУ Іона (Черепанов) на своїй сторінці в мережі Facebook запостив два коментарі щодо заклику молитися рідною мовою, в яких називають це маразмом.

“Цим маразмом затикані всі вулиці”, – говорить дописувач. Також у пості він вороже висловлюється про предстоятеля ПЦУ Епіфанія. Отже Іона (Черепанов), який поширює ці дописи, повністю поділяє ці думки та висміює автокефальну церкву і прагнення українців.

До речі, заклик молитися рідною мовою обурив ще одного представника Московського Патріархату. Архімандрит Серафим Вереш пише, що “ПЦУ є чужою для України структурою, інородним тілом, яке час від часу нариває, заливає все навкруг себе гноєм”.

 

Comments are closed.