Штурм Середньоуральського монастиря під Єкатеринбургом, яким керує опальний о. Сєргій (Романов), що критикував Путіна, почався пізно вночі 29 грудня. Судячи з відео з території монастиря, опублікованого уральськими ЗМІ, в обитель приїхало кілька десятків співробітників спецслужб при повному спорядженні – в шоломах і з автоматами, повідомляє Credo.Press.

“Брати і сестри! Терміново, хто може, в монастир! Хто не може – встаємо на псалом 90. У монастирі штурм, – написали в офіційній спільноті паломників монастиря. – Солдати поводяться нахабно, монахинь тримають групами під охороною. Що з отцями, невідомо».

Також в монастирі заявили, що правоохоронці зняли золото з ікон, передає Е1.

Кажуть, що формальним приводом для захоплення став відеоролик, в якому Сєргій закликав паству “померти за Росію”.

Керівник пресслужби ГУ МВС у Свердловській області Валерій Горєлих не став коментувати те, що відбувається. За його словами, це «це тематика єпархії».

За даними ТАСС, отець Сєргій затриманий для надання свідчень. «Правоохоронні органи проводять слідчі заходи в Середньоуральському монастирі. Романов затриманий для допиту», – пише агентство. Адвокат схиігумена повідомив, що Сєргія відвезли до головного управління СУ СКР Росії по Свердловській області.

За попередніми даними, на допит також відвели архімандрита Германа, а у всіх приміщеннях монастиря проходять обшуки. Всі під’їзди і підходи до монастиря, навіть лісові стежки, блоковані блок-постами співробітників Росгвардії.

Як відомо, засновник Середньоуральського жіночого монастиря РПЦ, заборонений у служінні схиігумен Сєргій Романов вимагав від Путіна скласти повноваження і передати їх йому. В іншому випадку монах пригрозив Путіну розпочати “повномасштабну духовну війну”.

РПЦ відлучила Сєргія Романова від Церкви та позбавила сану.

 

Comments are closed.