Представники Хустської єпархії РПЦвУ за домовленістю з місцевою поліцією заблокували доступ до храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Ділове громаді ПЦУ, якій законно належить храм. Про це повідомляє Закарпатська єпархія ПЦУ.

Як йдеться в повідомленні, на заклики вірян ПЦУ поліція не реагує.

Поліція допомагає представникам РПЦвУ, які незаконно блокують храм.

За інформацією єпархії, 5 січня державний виконавець зобов’язав представника Хустської єпархії РПЦвУ І. Майора передати громаді ПЦУ всі документи та майно на право власності.

“Представник РПЦвУ Майор І.М. не з’явився на місце виконання зобов’язань, спираючись на довідку з тестом на Covid-19, з позитивним результатом. Як виявилось, тестів в базі даних немає цієї особи, а довідка є підробленою. Це все ще раз показує, що Майор І.М. ухиляється від зобов’язань, які надав державний виконавець. Довідку передано до правоохоронних органів на розслідування, і в разі доведення підробки, йому загрожує кримінальна відповідальність”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають в Закарпатській єпархії, священники РПЦвУ по черзі ведуть чергування біля входу в храм, а інші священнослужителі незаконно перебувають всередині храму.  “Поліція продовжує захищати служителів Російської Церкви, прикривати рейдерство та не виконувати Закон України. Вони перешкоджають законному власнику, громаді Православної Церкви України увійти до свого храму”, – зазначають в єпархії ПЦУ.

Як повідомляла РП, представники Хустської єпархії УПЦ МП планують захопити храм Успіння Пресвятої Богородиці у с. Ділове, який належить громаді ПЦУ.

Про це повідомив єпископ Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій Руднік.

“Як нам стало відомо, представники Хустської єпархії РПЦвУ за підтримки деяких високопосадовців Закарпаття (прізвища озвучимо згодом), намагатимуться здійснити провокаційні дії рейдерського характеру стосовно храму Успіння Пресвятої Богородиці у с. Ділове, який згідно рішень та ухвал судів належить релігійній громаді ПЦУ”, — написав Варсонофій.

Він закликав усіх представників влади, правоохоронних органів, СБУ та громадян стати на захист храму Успіння Пресвятої Богородиці с.Ділове Рахівського району, та не допустити рейдерського захоплення.

Право на храм Успіння Пресвятої Богородиці у с. Ділове та всю прихрамову територію Верховний суд визнав за Православною церквою України.

 

Comments are closed.