Ченці Жидичинського монастиря ПЦУ стали переможцями премії ТСН «Ті, що вражають». Команда телевізійників відвідала монастир, щоб розповісти країні про тих, хто протягом минулого року надихав інших.

Про це йдеться на сторінці «Жидичин Центр» у Facebook.

Наприкінці минулого року Жидичинських ченців номінували в рамках проєкту ТСН «Ті, що вражають». Свого часу отці безкоштовно возили волинських медиків на роботу, годували поліцію на блокпостах та допомагали людям. Телеглядачі оцінили ініціативу братії монастиря, що в підсумку і вилилось у перемогу.

У переддень Різдва Христового команда ТСН прибула в монастир для того, щоб вручити переможну статуетку. За словами намісника Свято-Миколаївського монастиря архімандрита Константина, добрі справи для християн – це не героїзм, а стиль життя.

Окрім волинських ченців, повідомляє «ТСН», найбільше голосів глядачі віддали за медиків реанімації дев’ятої столичної лікарні, які з початку року прийняли виклик та іноді ціною власного здоров’я, без відпочинку – рятували людей від коронавірусу.

Ще одну статуетку посмертно отримає лікар Іван Венжинович з Тернопольської області. Саме його світлину ви бачили на рекламних щитах під час кампанії «Дякуємо за життя». Він уберіг сотні життів, але сам урятуватися не зміг.

Карина Статищак, яка попри втрату ноги не здалась, натомість почала танцювати — ще один наш переможець. Премію «Ті, що вражають» також отримає жінка, що просто посеред лісу врятувала від катувань собаку.

Серед переможців також 15-річний Сергій з міста Угринів, який врятував друга з пожежі та черкащанка Тетяна, яка віддала свою нирку синові і стала першим донором органа в своєму місті.

За матеріалами: РІСУ

Comments are closed.