У ніч проти 10 січня, скарбнику громади ПЦУ в селі Ділове Рахівського району Закарпатської області підпалили будинок.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.

«Здійснено замах на життя сім’ї Никоряк Івана – касира Свято-Успенської релігійної громади ПЦУ в селі Ділове. Особа, яка здійснила підпал поки що не встановлена, але серед місцевих жителів вже є підозри. Поліцію викликали, склали акт потерпілих», — йдеться у повідомленні.

В єпархії також зазначили, що Обласна державна адміністрація та безпосередньо її очільник відмовчується. «Поліція робить видимість, що займається цим питанням. Керуючий Закарпатською єпархією зателефонував до заступника начальника обласного Управління Нацполіціі в Закарпатській області — Романа Уса… після короткої розмови він кинув слухавку», — говорять в єпархії.

Нагадаємо, православна громада в селі Ділове Рахівського району Закарпатської області ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від УПЦ МП до ПЦУ і зареєструвала свою нову громаду, але цього не сприйняв місцевий священник і менша частина тих, хто був проти переходу. Віряни Російської Церкви в Україні подали апеляцію і не пускають нікого до храму. Ні тлі цього священникам громади ПЦУ постійно надсилали погрози.

Comments are closed.