Проросійський політик, спонсор РПЦвУ і диякон Московського Патріархату Вадим Новинський стурбований тим, що вже з 16 січня починає діяти стаття закону про обов’язкове обслуговування українською мовою. Про це повідомляє Духовний фронт України.

Про це написала журналістка, політичний оглядач Марина Данилюк-Ярмолаєва у своєму Facebook,  зацитувавши слова проросійського нардепа Новинського:  «Агресивна меншість хоче закон про українську мову з 16 січня. Якщо він буде введений в дію – це буде злочин перед власним народом. Він повинен бути скасований, щоб потужно розвивалася не тільки українська мова, а й російська в Україні».

Журналістка зазначила, що насправді великий злочин в тому, що «цьому товаришу, уродженцю Новгородської області РФ дали громадянство України». «Я пам’ятаю, як ця бородата «сука православна» вигравала мажоритарні вибори у Севастополі. На кораблях військово-морського флоту нашого, який потім аж бігом за російськими паспортами».

«Саме цей бородатий дружок є оплотом Російської Церкви в Україні. Чого варті його погрози перед наданням Томосу про те, що він начебто груддю захищатиме Лавру від цих варфоломієвців клятих», – додала Марина Данилюк-Ярмолаєва.

За її словами, найсмішніше те, що ярий захисник російської мови і церкви має справжнє прізвище — Малхасян.

«І я чесно скажу, якщо у когось буде політична воля випиляти із політичного простору оцього Малхасяна і Медведчука — ми б змогли досягти максимально крутих державницьких і економічних результатів буквально за 2-5 років», – підсумувала журналістка.

Відомо, що 16 січня 2021 року набуває чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». З цього дня всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги державною мовою.

Comments are closed.