На прохання американських єпископів Української Греко-Католицької Церкви глава УГКЦ архієпископ Святослав звернувся до єпископату, священників і вірних із закликом про молитву “за американський народ, його провідників та українську громаду у цій державі”.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook митрополит Філадельфійський УГКЦ Борис Ґудзяк.

Зокрема він висловив солідарність із Католицькою Церквою в США. “Ми не можемо стояти осторонь їхньої біди та їхнього болю… Католицька Церква в США завжди була солідарною з нашою Церквою у стражданнях і потребах нашого люду як в Україні, так і на поселеннях. Нехай наша молитовна солідарність із американськими католиками в цій важкій хвилі буде знаком братерства, єдності та підтримки”, – зазначив предстоятель.

“Ми віримо, що Господь Бог вислухає наші молитви, зішле на землю мир, якого так потребує сучасне людство”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляла РП, глава Католицької Церкви молиться за загиблих під час штурму Когресу США та закликає владу й населення до високого почуття відповідальності, ввіряючи всіх під опіку Непорочнозачатої Діви Марії.

Comments are closed.