У суботу, 16 січня, Православна церква України вшановує пам’ять полеглих героїв, які з неймовірною стійкістю та мужністю обороняли Донецький аеропорт від окупантів.

«Православна Церква України поділяє біль втрат разом із нашими захисниками, їхніми побратимами, родинами загиблих. Молімося за спокій душ полеглих, вічна їм пам’ять. І пам’ятаймо, що герої не вмирають. Слава Україні! Героям слава!», — йдеться у зверненні ПЦУ.

«Кіборги» — так стали називати цих мужніх воїнів, але не за те, що вони були роботами, а за те, що намагалися вистояти в зовсім нелюдських умовах. 242 дні тривала оборона аеропорту. 242 дні страшних випробувань не лише для військовослужбовців, а й для медиків, волонтерів, добровольців, які там опинилися.

«Вони вистояли. Не вистояв бетон» — у січні 2015 року на руїни був перетворений новий термінал і диспетчерська вежа Донецького аеропорту, яка назавжди стала символом незламності українських військових. Проте захисники отримали й втрати: понад сотню загиблих українських воїнів, а також близько 440 поранень.

Comments are closed.