Архиєпископ Афінський і всієї Греції Єронім дав інтерв’ю стосовно внеску Церкви в грецьку революцію 1821 року. Він згадав про роль Патріарха Григорія V у Грецькій революції.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Orthodox Times.

Архиєпископ Афін наголосив, що іслам — це не релігія, а політична партія. «Вони — люди війни», — сказав він.

Він також згадав таємні школи, наголошуючи, що на той час грецькі діти не могли ходити до шкіл. У монастирях ченці були тими, хто допомагав дітям. «Були таємні школи — на жаль, — і ми маємо це підтвердження», — сказав архиєпископ.

Він ще раз підкреслив важливий внесок духовенства в грецьку революцію 1821 року, сказавши, що кожен сигнал революції ініціював монастир і священнослужитель”.

За словами архиєпископа, «ми говорили не про націю, а про православ’я та віру. Коли християни повстали, це була боротьба проти завойовників».

Він згадав Рігаса Ферайоса, який сказав, що «те, що нас об’єднає, — це хрест», а також клятву борців 1821 року «за віру в Христа і свободу батьківщини».

«Тоді ми говорили не про націю, а про православ’я та віру», — сказав архиєпископ Єронім, коментуючи, що в 1821 році всі вони повстали разом. «Ми всі воювали. І молоді, і старі. І багаті, і бідні. І священики, і миряни», — наголосив він.

Comments are closed.