Дерев’яну церкву, яка згоріла у селі Копанки Маловисківського району Кіровоградської області під час різдвяної служби, відновлять. Про це розповів староста округу Олег Чумак, повідомляє Суспільне.

За словами Чумака, на відновлення після пожежі треба щонайменше три мільйони гривень.

«Церква розташована і обслуговує, так сказати, церковну громаду села Гаївка, Копанки і села Полохівка. Кількість жителів проживаючих — близько 500 осіб. Церковна громада нараховує до 50 осіб. На великодні дні, зрозуміло, більше. Головне, що це не буде справа тільки бюджетних перерахувань, чи самої релігійної громади — бо що ж там, 50 осіб, чи спонсорів. Думаю, участь прийме, посильну, кожен громадянин нашої території», — розповів він.

Церква є пам’яткою культурної спадщини, її побудували в 19-му сторіччі, ремонтували торік, розповів священник Максим Мартинов. Він проводив тут богослужіння півтора роки. «Церква побудована в 1857 році. Особливість її в тому, що вона дерев’яна, незвичайна. Плани — відновити храм. Розбираємо згарище, будемо відновлювати», — зазначив Мартинов.

Заступник начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Штогрін каже, що ймовірна причина загоряння — порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації твердопаливного котла, який розташований в будівлі церкви.

Comments are closed.