Капелани в ЗСУ проходять все те, що проходять військові. Тому вони роблять дуже багато для психологічної реабілітації воїнів. Про це розповіла міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Ми нещодавно мали зустрічі з предстоятелем ПЦУ і з предстоятелем УГКЦ. І говорили саме про психологічну реабілітацію, про душпастирство, яке дуже важливе. Тому що капелани в ЗСУ проходять все те, що проходять військові. Вони бачать, які процеси відбуваються в житті військовослужбовців, але вони мають стосунок до духовної сфери людини. Вони не тільки висловили міністерству пропозицію, а вони вже й робили багато чого до цього, щоб співорганізуватися і також здійснити конкретні кроки щодо сприяння у психологічній реабілітації. Я думаю, що ми будемо з ними обов’язково продовжувати це. І це один із напрямів, які держава має використовувати”, – розповіла міністр у справах ветеранів.

Вона зазначила, що для реабілітації воїнів, які повертаються до мирного життя, необхідно використати всі можливості.

“Це центри психологічної реабілітації. Вони існують. Це і залучення міжнародної допомоги. Бо багато міжнародних організацій долучаються до того, щоб здійснити заходи з допомоги психологічної реабілітації. І це також ще й релігійні організації”, – наголосила Юлія Лапутіна.

Comments are closed.