Напередодні свята Богоявлення дві парафії Хмельницької єпархії ПЦУ після тривалої судової тяганини з РПЦвУ змогли увійти в свої храми й провести богослужіння. Про це повідомив митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський ПЦУ Антоній Махота.

Церква в с. Лисогірка на Хмельниччині

Церква в с. Лисогірка на Хмельниччині

“17 січня 2021 року, маючи на руках вимолений дозвіл через суди, українська релігійна громада c. Галузинці здійснила свою мрію – зайшла і вперше за майже два роки помолилась в своєму рідному храмі. Радіємо з парафіянами, радіємо в ці святкові дні – Бог не силі – він в правді!” – написав митрополит у своєму Facebook.

У селі Галузинці Деражнянського благочиння парафіяни храму архистратига Божого Михаїла 14 лютого 2019 року без підтримки священника визначились бути в Помісній Церкві України – ПЦУ. Свої права українська релігійна громада виборювала в судах 15 разів у РПЦвУ.

Також після двох років судів 18 січня 2021 року напередодні Свята Богоявлення Господнього селяни  Лисогірки законно увійшли в свій  храм.

“Скільки років духовної неволі, але 24 лютого 2019 року віряни повстають проти московського панування і приймають рішення бути в Помісній Православній Церкві України – ПЦУ. Два роки судів з “русским миром”, і ось  18 січня 2021 року напередодні Свята Богоявлення Господнього селяни накінець законно попадають в свій законно збудований храм. Російська імперія назавжди закінчила своє існування в мальовничому українському селі Лисогірка. Вітаємо вірян і нехай буде лунати українська мова в українському храмі!” – зазначив митрополит Антоній.

Comments are closed.