Сербська Церква недооцінила небезпеку коронавірусу і припустилася помилок, визнав місцеблюститель патріаршого престолу митрополит Дабробосанський Сербської Православної Церкви Хризостом. Про це повідомляє Orthodox Times.

Похорон митрополита Амфілохія

“Були помилки. Треба визнати, що ми недооцінили коронавірус і не усвідомлювали, що він приносить, що це вбивчий вірус, який вбив нашого патріарха Іринея, митрополита Чорногорії Амфілохія, єпископа Мілутіна, десятки священників, ченців та черниць. Те, що сталося, може бути ціною нашого невиконання заходів, встановлених епідеміологічними службами”, – сказав Хризостом сербським ЗМІ.

Митрополит зазначив, що в сербських церквах на службах були десятки і сотні людей, коли в інших країнах були введені обмеження.

“Це наш менталітет, і все може бути гірше. Я особисто заразився Covid-19 і я був серед ієрархів, які відправляли похорони”, – сказав митрополит Хризостом.

Як повідомляла РП, 19 листопада внаслідок ускладенень від COVID-19 помер 90-річний Патріарх Сербський Іриней (Гаврилович). Про це повідомили сербські ЗМІ.

Як відомо, 1 листопада Патріарх Іриней очолив в Подгориці похорон митрополита Чорногорсько-Приморського Амфілохія (Радовича), який помер від наслідків коронавірусу. Захід критикували за відсутність соціальної дистанції і порушення всіх можливих запобіжних заходів, коли тисячі людей безпосередньо прикладалися до тіла зараженого коронавірусом ієрарха, труну якого не закривали майже дві доби.

Comments are closed.