Христос ступив у йорданські води, щоб подарувати людям свободу від гріха, а натомість дати свободу для добра. На цьому наголосив глава УГКЦ Святослав у своїй проповіді з нагоди Богоявлення Господнього 19 січня  під час богослужіння в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Христос хреститься для того, щоб нас з вами очистити. Христос приймає хрещення від раба для того, щоб нас зробити вільними. Христос входить у йорданські води, щоб проголосити перемогу над гріхом і його владою над людиною. Ось що означає Богоявлення! Ось чому Христос став у йорданські води. Ось чому у тих водах Він взяв на себе мій і ваш гріх. Для того, щоб його омити і знищити, а відтак мені і вам подарувати свободу від гріха, а натомість дати свободу для добра», – пояснив Отець і Глава УГКЦ.

На думку предстоятеля УГКЦ, в сьогоднішньому світі ми відчуваємо певне знецінення правди й істини. Він зауважив, що люди дуже часто прагнуть добра, але не вміють його чинити.

«Просімо сьогодні, щоб у тих йорданських водах, які ми сьогодні будемо благословляти, загинуло усяке зло, яке тримає нас у своїй неволі, та всяка неправда. Нехай так само загине і всяке зло, як колись у водах Червоного моря загинув фараон з усім своїм військом. Нехай сьогодні відійде ворог людського роду, батько брехні і всякої неправди, про якого говорить нам Іван Хреститель», – додав він.

Предстоятель побажав вірним відчути себе улюбленими сином і донькою Божими. «Почуйте сьогодні у своєму серці: «Зло над тобою вже не має влади. Ти є вільний. Ти є вільна. Ти є мій син. Ти моя доня улюблена. Сьогодні на тебе я виливаю свою благовоління і йорданове благословення», – сказав на завершення Блаженніший Святослав.

Після Літургії Блаженніший Святослав традиційно звершив Велике водосвяття на Дніпрі.

Comments are closed.